Cosmos/Designstar is het eerste volledig geintegreerde CAD/FEM pakket ter wereld. Met dit pakket is het mogelijk om uw CAD-model niet alleen voor productie, maar ook voor analyse doeleinden te gebruiken.

voorbeeld

Als uit de analyse blijkt dat de spanningen in het oorspronkelijke ontwerp te hoog zijn, kunnen verbeteringen nog in het ontwerpstadium worden aangebracht. Door middel van een dynamische link worden aanpassingen in het CAD-model ook doorgevoerd in het FEM-model zonder dat de materialen van de parts of de verschillende loadcases opnieuw moet worden gedefinieerd. Door het opnieuw runnen van de loadcases kan worden gecontroleerd of het aangepaste ontwerp wel voldoet aan de gestelde eisen.


Vragen:

Kan mijn CAD-pakket gekoppeld worden met Designstar?

Ja, dat kan. COSMOS/Designstar gebruikt 3D-CAD modellen als basis voor de eindige elementen analyse. COSMOS/Designstar is volledig geintegreerd met: Onder andere de volgende CAD-pakketten kunnen direct worden ingelezen: Daarnaast kan COSMOS/Designstar de volgende exchange formaten inlezen: Staat uw CAD-pakket of uw exchange-formaat niet in deze lijst neem dan contact met ons op.


Kan mijn huidige personeel omgaan met designstar?

Ja. Met COSMOS/Designstar kan een ontwerper gebruik maken van de eindige elementen methode zonder te hoeven beschikken over uitgebreide theoretische kennis. De gebruikersvriendelijke interface zorgt voor het probleemloos importeren van (CAD)modellen en de automatische mesher zorgt voor de kwaliteit van de elementen. Zie ook voorbeeld CAE


Gebruik COSMOS/Designstar:

Aanschaffen COSMOS/Designstar

Als u enthousiast geworden bent over de mogelijkheden die een directe koppeling van CAD-software met een eindig elementen pakket u biedt, kunt u via ons COSMOS/Designstar aanschaffen. U wordt dan met een introductiecursus eindige elementen wegwijs gemaakt met FEM-analyses en kunt eventueel voor extra ondersteuning gebruik maken van onze helpdesk.


Proefproject met COSMOS/Designstar

Wilt u een produkt van COSMOS eerst testen voor tot een eventuele aanschaf over te gaan. U kunt samen met ons het gehele CAE-traject doorlopen met gebruikmaking van COSMOS software, zodat u kunt kennismaken met de software en uzelf kunt overtuigen.


Uitbesteden engineering aan CO.EN Computational Engineering

Wilt u gebruik maken van de kracht van Computer Aided Engineering, zonder een COSMOS product aan te schaffen. De ervaren ingenieurs van CO.EN Computational Engineering kunnen uw CAE-werk overnemen zodat u uw handen vrijhoudt.